Active care:

Vi kan IT Vård!


Det var viktigt för oss att hitta en IT-leverantör som förstod allvaret och kraven som ställs på IT inom vården.

Acudoc

Säkra IT-lösningar för vård och omsorg

Inom vård och omsorg lämnas inget utrymme för misstag eller osäkra IT-lösningar. Som erfaren leverantör till några av Sveriges största vårdkliniker har vi utvecklat ett skräddarsytt arbetssätt speciellt anpassat för verksamheter med hårda krav på säkerhet och snabb support.

IT-Support – skräddarsydd efter vården

De flesta kliniker och vårdverksamheter behöver hantera utmaningen med en rad olika system för vård och IT, system som dessutom som behöver fungera sömlöst med varandra. Vid fel och störningar krävs ofta kontakt med flera olika leverantörer, vilket tar både onödig tid och onödiga resurser i anspråk.

Vår erfarna support kan fungera som en Single Point of Contact (SPOC) som samordnar support av IT- och medicintekniska system när tiden är knapp. En lösning som frigör mer vårdresurser och leder till minimalt med nertid, vilket garanterar en större patienttrygghet.

IT och vård: Snabb leverans av SLLnet


Active IT är smidiga att jobba med. Samt det viktigaste; de lyssnar på mitt behov som kund. De försöker inte sälja på saker i onödan utan ser ett väl fungerande samarbete som det viktigaste.

Sophiahemmet

Första IT-företaget i Stockholm som levererar SLLnet till vården direkt från vårt eget datacenter.

Vi har under åren varit involverade i många av de olika journalsystem som finns på marknaden inom vård och omsorg, stora som små. Flera av våra kunder inom IT och vård arbetar idag i Region Stockholms journalsystem TakeCare.

I och med att vi har kunder som använder TakeCare har vi även kunskap om, och vet hur vi beställer SLLnet koppling som krävs för att detta ska fungera.

Det ska vara snabbt, tryggt och effektivt. Vi är de första privata IT-aktörerna godkända att leverera SLLnet från våra egna datahallar. Därmed kan vi korta leveranstiden rejält. Från de tidigare 2–4 månadernas väntetid till en leverans på bara 1–2 veckor.

IT-system inom vården


Stor kunskap och erfarenhet av IT-system och vårdapplikationer.

Under åren har vi samlat stora kunskaper kring system och IT-lösningar inom vård och omsorgssektorn. Som Single Point Of Contact (SPOC) är vi snabba att hjälpa till när kunder har problem eller frågor. Alla våra system för infrastruktur och säkerhet granskade och godkända av Swedac.

TakeCare
Webdoc
CGM
Medrave
Profdoc J3
Sectra PACS
Sectra Uniview
BFT
Viewpoint
EchoPac
Mericonnect PACS
AGFA Impax
Picsara
Sectra RIS
PAF
MedSpeech
Dragon Medical One
Philips SpeechMagic
Provisio
Qlik Sense
Aurora teleQ
Cardiosoft
Cardioday
CardioPerfect
Visma
Rilion
Ekopost
Centuri

Vi levererar: IT för vård och omsorg


Vi letade efter ett IT-partner som kändes mer personlig, som kan vår verksamhet och som prioriterar våra ärenden.

Heart Clinic

Trygg IT för vård och omsorg i över 25 år.

Vi har lång erfarenhet av IT inom vården, där vi började för över 25 år sedan med IT-förvaltning, följ av IT-infrastruktur, IT-support och serverdrift. Active IT har hjälpt kunder med allt från resurssättning av tekniker och projektledare till ansvar för användare, datorarbetsplats och serverdrift.

Vi har de senaste åren varit med och startat upp ett antal nya vårdgivare inom områden som klinisk fysiologi och specialister i allmän- och hjärtmedicin som samtliga arbetar på uppdrag av Region Stockholm.

Vårdgivare vi hjälpt starta och komma igång:
Aleris
Capio
Acudoc Fysiologlab
Heart Clinic Stureplan
Sophiahemmet
Almakliniken
Sollentuna Fysiolog Klinik
Saltsjöbadens sjukhus
Praktikertjänst röntgen (PTJ röntgen

Active IT levererar tjänster och IT-system. Vi utgår alltid från verksamhetens behov, och arbetar även med ett antal specialisttandläkarmottagningar där vi levererar helhetslösningar inom IT.

Vårt team

Henrik Håkansson Projektledare

08-525 298 97

Behöver du en expert?

Kontakta vår projektledare Henrik Håkansson direkt eller fyll i formuläret nedan!

Våra tjänster för vård och IT