Active Cloud

Trygga och säkra molntjänster i Active Cloud


Behöver du en expert? Varmt välkommen att lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Dags att skrota server-skrubben eller skala upp IT-infrastrukturen? Med Active Cloud får du en enkel, trygg och dynamisk lösning för molnlagring och molntjänster med VPS och vCloud.

Större säkerhet och tryggare drift – därför väljer våra kunder Active Cloud. Från den mindre firman där det blivit dags att flytta ut servern från städskrubben till den större återförsäljaren med behov av ett skalbart virtuellt datacenter. Vi har över 15 års erfarenhet av kundspecifika molnlösningar som möter dina krav.

Skippa skrubben – öka driftsäkerheten med VPS

Står servern kvar i städskrubben? Den rakaste vägen till en trygg och driftsäker serverlösning stavas VPS (Virtual Private Server).  Med vår VPS-lösning får du en dedikerad server i någon av våra tre VMware-certifierade serverhallar i Stockholmsområdet. Installation, underhåll och drift ingår, men går att anpassa efter dina önskemål. Enklare blir det inte.

Skapa och hantera ditt eget moln med Active vCloud

Med vCloud kan du hyra en skalbar, säker och pålitlig serverlösning för ditt eget moln. Våra tre serverhallar garanterar en drift- och katastrofsäker servermiljö med redundanta system för kraftförsörjning, internet-uppkoppling och backup. Installera och underhåll din miljö på egen hand – eller ta hjälp av våra VMware-certifierade experter. Valet är ditt.

Trygg serverdrift – oavsett vad

Vår hårdvara för serverdrift är placerad i tre separata serverhallar med geografisk spridning och redundanta system som kraftigt minskar risken driftstörningar vid strömavbrott, strömspikar eller andra oförutsedda händelser.

Vi erbjuder backup via Arcserve, en av världens mest erfarna leverantörer av lösningar för backup och Disaster Recovery. Du väljer själv nivå, från dubbel backup i separata serverhallar till Arcserves Immutable Storage-lösning OneXafe för högsta skydd mot Ransomware-attacker. 

Fakta om fysisk driftmiljö

  • Tre serverhallar med geografisk spridning i Stockholmsområdet
  • Samtliga miljöer är VMware-certifierade
  • Redundanta Internet-förbindelser

Läs mer om Arcserve och Immutable Storage.

Öka pålitligheten med dedikerad internetuppkoppling

Tack vare vårt nära samarbete med Stokab kan vi erbjuda en egen internet-förbindelse mellan ditt kontor och våra serverhallar. Med en egen våglängd i fibernätet får du en dedikerad lina som ökar pålitligheten och hastigheten i din uppkoppling. Vid behov kan du addera extra säkerhet med ett redundant system och multipla internetleverantörer (gäller Stockholmsområdet) samt failover-lösning där 4G- och 5G-nätet träder in om huvudsystemet fallerar.

Outsourca din IT med Active

Du vet väl att du kan komplettera Active Cloud med våra andra IT–tjänster? Tillsammans med Active ServiceDesk, Active Protect och Active Office får du en komplett IT-lösning som går att skala upp eller ner efter ditt aktuella behov – något som våra kunder sparar både tid och kostnader på.