Arkitektfirman Equators väg till en tryggare IT


Ulf Ohlson, IT-ansvarig Equator

Jag märkte direkt att vi pratade samma språk. De är tekniker i grunden, vilket gjorde att de förstod mina utmaningar.

Ulf Ohlson, IT-ansvarig

Redan 2017 påbörjade arkitektfirman Equator Stockholm AB samarbetet med Active IT. Nu, 6 år senare, omfattar det allt från serverdrift till leasing av mjuk- och hårdvara för att säkerställa en god arbets- och IT-miljö för de drygt 40 anställda.

Arkitektfirman Equator sitter i fantastiska lokaler ett stenkast från Hötorget i centrala Stockholm. De drygt 40 anställda, varav mertalet arkitekter, är beroende av en pålitlig och trygg IT-lösning där tunga molnbaserade projektfiler ställer höga krav på en stabil drift och uppkoppling. 

 Ulf Ohlson har varit IT-ansvarig på Equator sedan 1998. Efter ett par år på posten inledde han samarbetet med Active IT. 

– Jag märkte direkt att vi pratade samma språk. De är tekniker i grunden, vilket gjorde att de förstod mina utmaningar. Som IT-ansvarig på ett mindre företag är du både utvecklingsavdelning, support och inköpare. Det gör jobbet tidskrävande och utmanande. 

Ulf och Active IT konstaterade tidigt att de största vinsterna låg i att flytta serverdriften från Equators lokaler till Active IT’s serverhallar. Det gav en mer driftsäker IT-miljö och gav också Ulf tid att fokusera på andra delar i verksamheten. Sedan dess har samarbetet fördjupats och omfattar nu både serverdrift, löpande konsulttjänster samt hyra av mjuk- och hårdvara. 

– För mig som IT-ansvarig har samarbetet med Active IT inneburit en större trygghet. Vår IT har blivit tryggare och enklare, samtidigt som det är smidigt för oss att skala upp vår lösning när personal tillkommer eller när andra behov uppstår.

Letar du efter en liknande IT-lösning?

Vi på Active IT har varit den rakaste vägen till trygg IT sedan 1998. Vill du veta hur vi kan hjälpa dig med en IT-lösning som är enklare, tryggare och mer skalbar?

Samarbetet med Equator i korthet


  • Equator säkerställer en trygg och pålitlig drift tack vare Active IT’s externa hosting och drift av samtliga servrar. 
  • Internetuppkopplingen går från kontoret i city till Active IT’s serverhall via en dedikerad anslutning som omfattas av brandvägg och kryptering. 
  • All mjuk- och hårdvara (med undantag för branschspecifika verktyg) hyrs löpande av Active IT, som också fungerar som en extern support vid behov. 
  • Utöver löpande tjänster hyr Equator också konstultimmar för särskilda utvecklingsprojekt eller insatser.

Fakta om Equator Stockholm AB

Equator Stockholm AB grundades 1952 och är ett arkitektkontor med stort fokus på hållbara, kvalitativa hus och stadsmiljöer. Företaget har drygt 40 anställda och är verksamma i Stockholm.